Tips om je huis sneller te verkopen

22-03-2015

Het bakken van een appeltaart is tegenwoordig niet meer voldoende om de een potentiele huizenkoper over de streep te trekken. Toch zijn er nog tal van zaken die je zelf kunt doen om je woning sneller te verkopen op de Nederlandse vastgoed markt.

Wij gaan hieronder een aantal tips geven om je huis sneller te verkopen.

1. Schoonmaken en opruimen

Het klinkt als een cliche, voor de foto's wordt vaak schoon gemaakt en opgeruimd. Echter na diverse bezichtigingen sluipt de sleur er vaak in, komt het onverwacht of ongelegen en wordt er vanuit gegaan dat kopers hier door heen kunnen kijken. Het tegendeel is vaak waar. Zorg ervoor dat bij iedere bezichtiging het huis grondig schoongemaakt wordt zodat het fris ruikt en ook dat alle rommel opgeruimd is. 

Indien u weinig ruimte heeft stal dan een gedeelte bij familie of vrienden of huur desnoods een tijdelijke opslagruimte. Bij een keurig huis hoort tevens een keurig gemaaid gazon. Vergeet dus zeker de tuin niet. 

2. Kleine klusjes - reparatiewerkzaamheden
Loszittende en ontbrekende plintjes, losse deurknoppen, kapotte lampen en loszittende deurklinken. U bent er vaak aan gewent, een potentiele koper niet. 

 

3. Realistische foto's

Wees eerlijk met de foto's op internet. Foto's met een enorme groothoeklens, die flink bewerkt zijn zorg ervoor dat de nuchtere Nederlanders geen realisitische voorstelling hebben als ze komen kijken. 

 

4. Mond-tot-mond reclame

Social-media is niet meer weg te denken. Dat geldt ook voor de woningmarkt. Zorg ervoor dat vrienden van vrienden en vrienden van collega's ook weten dat uw huis te koop staat. Wie weet zijn zij op zoek. 

 

5. Neutrale inrichting
Een nepkoeienhuid en vintage lampen en snuisterijen mag u prachtig vinden, huizenkopers knappen er vaak op af. Zorg voor een neutrale inrichting, met witten muren en ingetogen accesiores. Kijkers moeten zichzelf kunnnen voorstellen dat zij in uw woning wonen, dat is moeilijk als familiefoto's en interieursmaak uw woning domineren. 

6. Direct verkopen
Als bovenstaande tips niet werken dan kun je altijd direct verkopen aan een professionele maatschappij die handeld in vastgoed zoals het Verkoop Garant Plan.