Onderstaande vragen worden ons vaak gesteld:

1. Ik wil mijn huis snel verkopen, hoe snel kan dat?
De eerste stap is dat u telefonisch contact opneemt met ons kantoor, of dat u het contactformulier op internet invult. Wij gaan vervolgens uw woning beoordelen, het kan zijn dat er dan nog aanvullende gegevens worden opgevraagd zoals foto's, WOZ-waarde etc. Daarna ontvangt u een indicatiebod. Indien dit bod voldoet aan uw verwachtingen dan kunt u dit ons laten weten, wij maken dan een afspraak om uw woning te bezichtigen. Daarna ontvangt u binnen 1 werkdag een definitief bod, afhankelijk van de specifieke wensen en eisen uwerzijds. Dit bod kan hoger maar ook lager liggen dan het eerste uitgebrachte indicatiebod, dit hangt af van de staat van afwerking en onderhoud van uw woning. Indien u akkoord gaat met het definieve bod dan zal er een onvoorwaardelijke koopovereenkomst worden opgesteld. Het hele traject neemt ongeveer 1 week in beslag. Het kan dus al zijn dat uw woning binnen een week verkocht is. 

2. Brengen jullie altijd een gegarandeerd bod uit?
Wij proberen altijd om een indicatie bod uit te brengen. Toch kunnen er redenen zijn waarom wij besluiten om geen bod uit te brengen. Vaak heeft dit te maken met de regio waarin de woning gelegen is of de prijscategorie en daarmee de courantheid van de woning. 

3. Wat gebeurd er als jullie mijn woning gekocht hebben?
Zodra wij een definieve bieding op uw woning hebben uitgebracht en u gaat akkoord dan wordt er een koopovereenkomst opgesteld. Deze is onvoorwaardelijk, ook hebben wij geen 3 dagen bedenktijd, na het tekenen van de koopovereenkomst is uw woning dus al definitief verkocht.

4. Kopen jullie in heel Nederland
In principe kopen wij woningen in heel Nederland. 

5. Als ik mijn huis verkocht heb aan jullie kan ik er dan nog in blijven wonen.
Wij kopen woningen die in onze eigen verhuurportefeuille komen. U kunt de woning dan aan ons verkopen en van ons terughuren. Het kan ook zo zijn dat u uw huis aan ons verkoopt en er vervolgens een latere transportdatum wordt gepland. U heeft dan uw woning verkocht maar kunt wachten tot uw (bv. nieuwbouwwoning) op een later tijdstip opgeleverd wordt. 

6. Kan ik mijn inboedel achterlaten
Als dit vooraf bekend is kunnen hier afspraken over gemaakt worden.  

7. Kopen jullie ook woningen met achterstallig onderhoud
Wij kopen zowel instapklare woningen als woningen met achterstallig onderhoud. Uiteraard zult u dit wel terug zien in de bieding. In het geval de woning achterstallig onderhoud heeft zullen wij rekening houden met extra herstelkosten en rentekosten.

8. Ik heb al een makelaar, is dat een bezwaar?
Dat is geen enkel probleem. Wij nemen geen contact op met derden over de onderhandelingen. Het is aan u hoe u omgaat met de makelaar. Indien u niet tevreden bent dan kunt u de verkoop intrekken. Bent u wel tevreden, maar wilt u niet langer wachten op een koper en gunt u de makelaar zijn courtage dan is dat aan u. 

9. Ik ben zelf makelaar, wat kunnen jullie voor mij betekenen?
Indien u zelf makelaar bent en u heeft een woning waar geen beweging in zit en u klant is gedwongen door de bank of omstandigheden om snel te schakelen, dan kunnen wij vrijblijvend voor uw client een bieding uit brengen. U kunt dan gewoon uw courtagenota indienen bij de cliënt. Wij kunnen snel afnemen, vaak binnen 2 weken. 
Het kan ook zo zijn dat u een "treintje" heeft gemaakt waarbij de trein op de laatste verkoop wacht. Wij kunnen dan zorgen dat de gehele trein in beweging komt. 

10. Zitten er addertjes als ik mijn woning verkoop aan een handelaar?
Er zitten minder nadelen aan de verkoop van je woning aan een vastgoedhandelaar of vastgoedmaatschappij, dan bij een verkoop aan een particuliere koper. Zo is het sluiten van een koopovereenkomst onvoorwaardelijk terwijl een particulier nog 3 dagen bedenktijd heeft. Ook in geval van gebreken is het zo dat een professionele vastgoedhandelaar geacht wordt eventuele gebreken goed op te sporen. De verkoopprijs ligt doorgaans wel lager dan verkoop rechtstreeks aan een particulier, maar daar krijgt u direct verkoop zekerheid voor terug.